Evenementen (Jeugd)Slagwerkgroep

wo 20 dec 2017 @19:15-21:00
wo 27 dec 2017 @19:15-21:00
Slagwerkgroep Repetities
In 2005 is de Slagwerkgroep Fanfare Aurora opgericht om de jeugdige slagwerkers een extra mogelijkheid te bieden hun kwaliteiten verder te ontplooien. Belangrijke drijfveer hiervoor was het grote aantal slagwerkers in opleiding. Later, in 2008, werd zelfs nog een Jeugd-Slagwerkgroep opgericht. In de loop der jaren wijzigde de samenstelling en eind 2014 werd besloten om weer als één slagwerkgroep verder te gaan. De groep telt 13 enthousiaste slagwerkers met op dit moment een totale gemiddelde leeftijd van circa 20 jaar. De Slagwerkgroep staat sinds de oprichting in 2005 onder leiding van dirigent Ruud Joris uit Baexem.

Met enige regelmaat wordt deelgenomen aan concerten en andere muzikale evenementen. Jaarlijks terugkerende optredens zijn tijdens het Donateursconcert, het Sylvesterconcert en het Onderlinge Solisten Concours van Fanfare Aurora. Verder werd in de afgelopen 10 jaar onder meer deelgenomen aan muzikale evenementen als de Jeugdproms in Heerlen, het Valentijnsconcert in de Oranjerie, het Eurofestival in Maasbracht en het Peeltoernooi in Meijel. Hiervoor werd meermaals de samenwerking met de Jeugdfanfare van Fanfare Aurora opgezocht.

In november 2015 neemt de Slagwerkgroep voor het eerst in haar bestaan deel aan een officieel bondsconcours: het LBT Podiumconcours.

Slagwerkgroep Fanfare Aurora Baexem

Wil je al voorjaars inkopen doen? Of wellicht een wintersportvakantie boeken? En wil je dit via het internet bestellen? Ga dan eerst op de website van Aurora naar Sponsorkliks of rechtstreeks via deze link naar je favoriete webwinkel! Op deze manier kun je fanfare Aurora een klein beetje sponsoren met jou aankoop. Van het aankoopbedrag gaat er namelijk een gedeelte naar fanfare Aurora, veelal variërend van 2 tot 10%!