De Baxheimer MuzikantenDe Baxheimer Muzikanten, een blaaskapel uit het Limburgse Baexem. Ontstaan uit de prinsenkapel van de Baexemse carnavalsvereniging en officieel opgericht als blaaskapel in 1966. Daarmee zijn de Baxheimer Muzikanten dus al ruim 40 jaar op enthousiaste wijze bezig met muziek, ook buiten het carnavalsseizoen.
 
In de beginperiode bestond het repertoire veelal uit Egerländer muziek. Er werd dan ook voornamelijk opgetreden tijdens kapellenfestivals en Beierse avonden. In de loop der jaren zijn de Baxheimer Muzikanten zich echter ook gaan toeleggen op andere muzikale stromingen. Momenteel bestaat het repertoire voor een groot deel uit populaire blaasmuziek en traditionele Tsjechische muziek.
De groep bestaat momenteel uit veertien muzikanten variërend in de leeftijd van 15 tot 30 jaar. De muzikale leiding is sinds 2020 in de handen van Lotte Wijen.
 
In de afgelopen jaren hebben de Baxheimer Muzikanten een viertal cd’s uitgebracht: 
1992: Baxerettefette;
1995: Kom mèr achter mig aan (met Pierre Cnoops);
1997: Jump!;
2002: Drie Veuraaf.
 
In 1992 werd in Baexem aangekondigd dat er een Fenklup zou worden opgericht. Bij wijze van grap begonnen, maar tot op de dag van vandaag dragen ruim 200 fens de Baxheimer Muzikanten een warm hart toe. Tijdens optredens en andere activiteiten zijn er altijd fens vertegenwoordigd.

De Baxheimer muzikanten zijn jonge en enthousiaste muzikanten die graag hun veelzijdige muzikale kwaliteiten ten gehoren brengen.

Meer informatie over de Baxheimer Muzikanten kunt u vinden op: www.baxheimermuzikanten.nl of mail naar info@baxheimermuzikanten.nl.