JeugdEfteling2
De Baxheimer MuzikantenDe Baxheimer Muzikanten, een blaaskapel uit het Limburgse Baexem. Ontstaan uit de prinsenkapel van de Baexemse carnavalsvereniging en officieel opgericht als blaaskapel in 1966. Daarmee zijn de Baxheimer Muzikanten dus al ruim 40 jaar op enthousiaste wijze bezig met muziek, ook buiten het carnavalsseizoen.
 
In de beginperiode bestond het repertoire veelal uit Egerländer muziek. Er werd dan ook voornamelijk opgetreden tijdens kapellenfestivals en Beierse avonden. In de loop der jaren zijn de Baxheimer Muzikanten zich echter ook gaan toeleggen op andere muzikale stromingen. Momenteel bestaat het repertoire voor een groot deel uit populaire blaasmuziek en traditionele Tsjechische muziek.
De groep bestaat momenteel uit veertien muzikanten variërend in de leeftijd van 15 tot 30 jaar. De muzikale leiding is sinds 2003 in de handen van Marcel Hanssen.
 
In de afgelopen jaren hebben de Baxheimer Muzikanten een viertal cd’s uitgebracht: 
1992: Baxerettefette;
1995: Kom mèr achter mig aan (met Pierre Cnoops);
1997: Jump!;
2002: Drie Veuraaf.
 
In 1992 werd in Baexem aangekondigd dat er een Fenklup zou worden opgericht. Bij wijze van grap begonnen, maar tot op de dag van vandaag dragen ruim 200 fens de Baxheimer Muzikanten een warm hart toe. Tijdens optredens en andere activiteiten, waaronder ook muzikale reizen naar Oostenrijk en Luxemburg, zijn er altijd fens vertegenwoordigd.
 
In maart 2000 kregen De Baxheimer Muzikanten uit handen van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heythuysen de Cultuurprijs 1999 uitgereikt. Deze prijs werd toegekend “…vanwege hun bijzondere verdiensten op het gebied van de amateuristische Kunstbeoefening & Volkscultuur...”
 
Meer informatie over de Baxheimer Muzikanten kunt u vinden op: www.baxheimermuzikanten.nl of mail naar info@baxheimermuzikanten.nl.
 
 

Volg Fanfare Aurora!

Sponsor Fanfare Aurora GRATIS!

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan Aurora, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Sponser Fanfare Aurora GRATIS!
 
Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en Aurora ontvangt hiervoor geld in de clubkas. 
Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking, Greetz en MediaMarkt mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar Aurora. 
 
En nogmaals, het kost je niets extra en is ANONIEM! 
 
Wil je Aurora ook GRATIS sponsoren? 
Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van Aurora. Voor jou een kleine moeite, voor Aurora zijn het directe inkomsten. Je kan hiervoor klikken op de banner op onze website of rechtstreeks naar www.sponsorkliks.com gaan. Klik vervolgens op het logo van de winkel.
 
Hoe werkt het? 
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt.  75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van Aurora. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol ons een commissie uit en profiteert Aurora hier direct van!
 
Let op: geen commissie op boeken In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven. 
 
Je blijft anoniem 
Noch SponsorKliks, noch Aurora weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor Aurora is bedoeld. Dat weten ze omdat je via een klik op SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan.
Omdat SponsorKliks alleen registreert dat er via SponsorKliks bij bijvoorbeeld Bol een bestelling is geplaatst en niet bekend is wie deze bestelling heeft gedaan, is het uitermate belangrijk dat je de bestellingen die je online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol doet, levert Aurora niets op.