Sinds april 2015 staat de fanfare onder leiding van dirigent Mark Prils.

Mark PrilsMark Prils studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen (B) waar hij verschillende diploma’s behaalde: Getuigschrift Transpositie, Eerste Prijs Notenleer, Eerste Prijs Kamermuziek , Eerste Prijs Hoorn en Hoger Diploma Hoorn. In de Hogeschool Zuyd Maastricht (NL) behaalde hij het diploma voor HaFaBra-Directie bij Sjef Pijpers en Pierre Kuijpers. Tevens behaalde hij een “Master in Muziek, optie Hoorn” bij Erich Penzel en een “Master in de Muziek, optie Muziektheorie-Schriftuur”.

Hij speelde als hoornist en in verschillende nationale en internationale orkesten zoals het Kamerorkest van de Europese Gemeenschap, het Wereldorkest Jeugd & Muziek, l’Opera Royal de Wallonie, de Vlaamse Opera, het Philharmonisch orkest van Vlaanderen en Brussels Philharmonic.

Hij begon met dirigeren op de leeftijd van 19 jaar en werd succesvol dirigent bij verscheidene orkesten.  Met deze harmonie- en fanfareorkesten deed hij mee aan provinciale, nationale en internationale wedstrijden. De orkesten mochten zich onder zijn leiding meerdere malen provinciaal kampioen in Limburg-België & Nederland, nationaal kampioen België, 1ste laureaat Duitstalige Gemeenschap-België en laureaat World Music Contest Kerkrade noemen. Hij behaalde deze resultaten met Harmonie St. Martinus Opgrimbie, Synfonischen Blasorchester Raeren (B), Harmonie St. Caecilia Schinveld en Fanfare St. Joseph Pey-Echt (NL).  Met deze orkesten werden ook verschillende CD opnamen gemaakt. Hij was ook gastdirigent bij  onder andere de Philipsharmonie Eindhoven (NL), Synfonischen Blasorchester Bayer-Leverkusen (D), Landes-Jugendblasorchester Nord-Rein-Westfalen (D) en gaf verscheidene masterclasses.

Mark Prils was docent Hoorn en Kamermuziek in de Academies van Maasmechelen en Thorn en docent Hafabra-Directie in de Academie Genk.

Momenteel is hij werkzaam als Directeur van de Academie voor Muziek Theater & Dans Maasmechelen, dirigeert hij de Concertband Maasmechelen (winnaar Certamen Valencia 2012 en het Vlaams Open harmoniekampioenschap 2015) en het Euregio symfonieorkest ‘Amikejo’ in Maastricht.

Hij is een veelgevraagd jurylid tijdens nationale en internationale wedstrijden voor solisten en orkesten en is hij lid van de technische commissie van VLAMO.

Ook streeft hij naar vooruitgang in de muziekwereld door het ‘kwaliteitbevorderend begeleiden’ op vraag van verscheidene orkesten en door het organiseren van stages en masterclasses. Hij gaf mee inhoud aan de cursus Hafabra-Directie voor het Deeltijds Kunstonderwijs in Vlaanderen en werkt hij mee aan muziekprojecten voor kansarmen in het basisonderwijs.