Header5

Vanaf september 2022 staat Fanfare Aurora onder leiding van Maurice Daemen.

Maurice, geboren op 19 juli 1968 te Heerlen, startte op jeugdige leeftijd in de fanfare St. Caecilia Jabeek.

Tijdens zijn tienerjaren ontwikkelde hij zich als muzikant bij fanfare Eensgezindheid in Maasbracht-Beek.

Bij Anton Kersjes, Jan Stulen en René Gullikers studeerde Maurice Orkestdirectie aan het Maastrichts’ Conservatorium. Tijdens deze studie dirigeerde hij bij diverse ad-hoc ensembles en de studentorkesten van Nijmegen en Leiden, de meest uiteenlopende composities. Zo dirigeerde hij onder andere de (Limburgse) premières van de hand van Hamburg en Gorecki.

Sinds 1993 is Maurice actief als dirigent bij diverse HAFA orkesten en bewerkte in die Hoedanigheid diverse werken voor HAFA orkest. Gedurende deze periode volgde hij ook directie lessen bij Pierre Kuijpers.

Gedurende zijn carrière dirigeerde Maurice zeer divers repertoire en werkte hij samen met vele solisten, waaronder Bogdan Bacánu, Karin Bloemen, Marcel Boom, Ruud Breuls, Jean-Pierre Cnoops, Ben Cramer, Wendy van Dooren, Jacqueline Fijnaut, Geralt van Gemert, Martin Grubinger, Leon Janssen, Dieter Koblenz, Wendy Kockelkoren, Aron Leyendeckers, Renato Meli, Richard Meijer, Natasia, Fenna Ograjensek, May Peeters, Suzan Seegers, Ernst-Daniel Smid, Frans Theeuwen, Gé Titulaer, Sophie Veldhuizen, Arwin Kluft en Jack Vinders.
Met enige regelmaat is hij als dirigent te gast bij HAFA verenigingen; zo dirigeerde hij ondermeer concerten met het provenciaal Harmonie Orkest Symphonic Impulse, 3- voudig WMC kampioen Concertdivisie Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht en de Noord Limburgse Brassband te Eksel (B) waar Maurice als eerste vervanger van Ivan Meylemans actief was.

Tijdens de prestigieuze internationale dirigenten wedstrijd van het WMC in 2001, wist hij zich te kwalificeren voor de 2e ronde en werd hij uiteindelijk vierde. Dit leverde hem prompt het chefdirigentschap van het ‘test’ orkest harmonie St. Jozef Kaalheide op, waar hij Fried Dobbelstein opvolgde.
In de afgelopen jaren heeft hij een aantal orkesten onder zijn hoede gehad. Zo dirigeerde hij onder andere harmonie St. Jozef Kaalheide, harmonie St. Caecilia Simpelveld (interim) en harmonie St. David Voerendaal. Momenteel dirigeert hij fanfare Concordia Ittervoort, fanfare St. Martinus Urmond, Koninklijke Harmonie Horst en Brassband Merum (co dirigentschap met Theo Wolters).

Maurice is tevens een van de initiatiefnemers/dirigenten van het projectorkest Euregion Brass, Wind and Percussion waarmee hij diverse concertreizen maakte naar Engeland en China.

Naast het dirigeren volgde Maurice ook contrabaslessen bij Jean Sassen (solobassist Limburgs Symfonie Orkest) en speelde hij bij Kamerorkest Sinfonietta als contrabassist. Daarnaast speelde Maurice geruime tijd als contrabassist Argentijnse muziek en zwierf hij kriskras door Europa met tango ensemble Quachengo.
Bij Gerard Hamers (Lid van het Groot Harmonie Orkest der Gidsen te Brussel) behaalde hij zowel het diploma Docerend alsook het Uitvoerend Musicus Bugel, waarmee hij als eerste in Nederland deze studie met uitstekend resultaat afsloot. In de loop van der jaren volgde hij lessen bij Theo Wolters, Rudiger Baldauf, Frits Damrow en Willem van der Vliet.

Als bugelist was hij jarenlang actief bij fanfare Eensgezindheid Maasbracht, Brassband Limburg, Flexible Brass en het Nederlands Fanfare Orkest te Amsterdam.

Als solist was hij regelmatig te gast bij diverse HAFABRA orkesten en is hij te beluisteren op een aantal CD opnamen met diverse orkesten, zoals het Brabants Fanfare Orkest, Brassband Limburg en Fanfare Eendracht Baarlo en op zijn solo CD ‘As in Heaven’, die hij in samenwerking met Muziekcentrale Adams op een speciaal voor hem ontworpen model ADAMS BUGEL. In 1999 werkte hij als bugelist mee aan de methode Horen, Lezen & Spelen voor bugel van muziekuitgeverij De Haske te Heerenveen.

Als klein koper docent werkte hij van 1991 tot 2000 bij Stichting Kreato te Thorn. Tot april 2015 was Maurice werkzaam als docent en HAFA coördinator bij muziekschool Artamuse. Momenteel is hij werkzaam als freelance docent en dirigent en sinds 1 april 2015 als projectleider bij Culturele instelling De Domijnen te Sittard-Geleen.

Naast zijn muzikale bezigheden studeerde Maurice in november 2017 af als HBO Bachelor Rechten met als specialisatie Professionele Mediation.
 

Volg Fanfare Aurora!

Sponsor Fanfare Aurora GRATIS!

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan Aurora, zonder dat het jou een cent extra kost! 

Sponser Fanfare Aurora GRATIS!
 
Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en Aurora ontvangt hiervoor geld in de clubkas. 
Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Booking, Greetz en MediaMarkt mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar Aurora. 
 
En nogmaals, het kost je niets extra en is ANONIEM! 
 
Wil je Aurora ook GRATIS sponsoren? 
Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de SponsorKlikspagina van Aurora. Voor jou een kleine moeite, voor Aurora zijn het directe inkomsten. Je kan hiervoor klikken op de banner op onze website of rechtstreeks naar www.sponsorkliks.com gaan. Klik vervolgens op het logo van de winkel.
 
Hoe werkt het? 
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt.  75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van Aurora. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol ons een commissie uit en profiteert Aurora hier direct van!
 
Let op: geen commissie op boeken In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven. 
 
Je blijft anoniem 
Noch SponsorKliks, noch Aurora weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor Aurora is bedoeld. Dat weten ze omdat je via een klik op SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan.
Omdat SponsorKliks alleen registreert dat er via SponsorKliks bij bijvoorbeeld Bol een bestelling is geplaatst en niet bekend is wie deze bestelling heeft gedaan, is het uitermate belangrijk dat je de bestellingen die je online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol doet, levert Aurora niets op.