Vanaf september 2022 staat Fanfare Aurora onder leiding van Maurice Daemen.

Maurice, geboren op 19 juli 1968 te Heerlen, startte op jeugdige leeftijd in de fanfare St. Caecilia Jabeek.

Tijdens zijn tienerjaren ontwikkelde hij zich als muzikant bij fanfare Eensgezindheid in Maasbracht-Beek.

Bij Anton Kersjes, Jan Stulen en René Gullikers studeerde Maurice Orkestdirectie aan het Maastrichts’ Conservatorium. Tijdens deze studie dirigeerde hij bij diverse ad-hoc ensembles en de studentorkesten van Nijmegen en Leiden, de meest uiteenlopende composities. Zo dirigeerde hij onder andere de (Limburgse) premières van de hand van Hamburg en Gorecki.

Sinds 1993 is Maurice actief als dirigent bij diverse HAFA orkesten en bewerkte in die Hoedanigheid diverse werken voor HAFA orkest. Gedurende deze periode volgde hij ook directie lessen bij Pierre Kuijpers.

Gedurende zijn carrière dirigeerde Maurice zeer divers repertoire en werkte hij samen met vele solisten, waaronder Bogdan Bacánu, Karin Bloemen, Marcel Boom, Ruud Breuls, Jean-Pierre Cnoops, Ben Cramer, Wendy van Dooren, Jacqueline Fijnaut, Geralt van Gemert, Martin Grubinger, Leon Janssen, Dieter Koblenz, Wendy Kockelkoren, Aron Leyendeckers, Renato Meli, Richard Meijer, Natasia, Fenna Ograjensek, May Peeters, Suzan Seegers, Ernst-Daniel Smid, Frans Theeuwen, Gé Titulaer, Sophie Veldhuizen, Arwin Kluft en Jack Vinders.
Met enige regelmaat is hij als dirigent te gast bij HAFA verenigingen; zo dirigeerde hij ondermeer concerten met het provenciaal Harmonie Orkest Symphonic Impulse, 3- voudig WMC kampioen Concertdivisie Fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht en de Noord Limburgse Brassband te Eksel (B) waar Maurice als eerste vervanger van Ivan Meylemans actief was.

Tijdens de prestigieuze internationale dirigenten wedstrijd van het WMC in 2001, wist hij zich te kwalificeren voor de 2e ronde en werd hij uiteindelijk vierde. Dit leverde hem prompt het chefdirigentschap van het ‘test’ orkest harmonie St. Jozef Kaalheide op, waar hij Fried Dobbelstein opvolgde.
In de afgelopen jaren heeft hij een aantal orkesten onder zijn hoede gehad. Zo dirigeerde hij onder andere harmonie St. Jozef Kaalheide, harmonie St. Caecilia Simpelveld (interim) en harmonie St. David Voerendaal. Momenteel dirigeert hij fanfare Concordia Ittervoort, fanfare St. Martinus Urmond, Koninklijke Harmonie Horst en Brassband Merum (co dirigentschap met Theo Wolters).

Maurice is tevens een van de initiatiefnemers/dirigenten van het projectorkest Euregion Brass, Wind and Percussion waarmee hij diverse concertreizen maakte naar Engeland en China.

Naast het dirigeren volgde Maurice ook contrabaslessen bij Jean Sassen (solobassist Limburgs Symfonie Orkest) en speelde hij bij Kamerorkest Sinfonietta als contrabassist. Daarnaast speelde Maurice geruime tijd als contrabassist Argentijnse muziek en zwierf hij kriskras door Europa met tango ensemble Quachengo.
Bij Gerard Hamers (Lid van het Groot Harmonie Orkest der Gidsen te Brussel) behaalde hij zowel het diploma Docerend alsook het Uitvoerend Musicus Bugel, waarmee hij als eerste in Nederland deze studie met uitstekend resultaat afsloot. In de loop van der jaren volgde hij lessen bij Theo Wolters, Rudiger Baldauf, Frits Damrow en Willem van der Vliet.

Als bugelist was hij jarenlang actief bij fanfare Eensgezindheid Maasbracht, Brassband Limburg, Flexible Brass en het Nederlands Fanfare Orkest te Amsterdam.

Als solist was hij regelmatig te gast bij diverse HAFABRA orkesten en is hij te beluisteren op een aantal CD opnamen met diverse orkesten, zoals het Brabants Fanfare Orkest, Brassband Limburg en Fanfare Eendracht Baarlo en op zijn solo CD ‘As in Heaven’, die hij in samenwerking met Muziekcentrale Adams op een speciaal voor hem ontworpen model ADAMS BUGEL. In 1999 werkte hij als bugelist mee aan de methode Horen, Lezen & Spelen voor bugel van muziekuitgeverij De Haske te Heerenveen.

Als klein koper docent werkte hij van 1991 tot 2000 bij Stichting Kreato te Thorn. Tot april 2015 was Maurice werkzaam als docent en HAFA coördinator bij muziekschool Artamuse. Momenteel is hij werkzaam als freelance docent en dirigent en sinds 1 april 2015 als projectleider bij Culturele instelling De Domijnen te Sittard-Geleen.

Naast zijn muzikale bezigheden studeerde Maurice in november 2017 af als HBO Bachelor Rechten met als specialisatie Professionele Mediation.